צורות חיתוך
-
חצי
חוצים את הדג באמצע הגוף. מקבלים שני חצאים מכל דג. חצי עם הזנב וחצי עם הראש.
-
פילה
מוציאים את העצם המרכזית ואת העצמות הקטנות. מקבלים שני פילטים מכל דג. במידה ולא צויין אחרת, לא שומרים את העצמות והראשים.
-
ספר
חותכים את הדג מהראש ועד לזנב על העצם המרכזית. מקבלים דג שנפתח באופן מלא ממש כמו ספר.
-
בטן \ שלם
פותחים את הבטן ומנקים את הדג מבפנים, חותכים סנפירים ומקשקשים. הדג נשאר שלם.
-
פרוסות מילוי
חותכים את הדג לפרוסות. עובי סטנדרטי הוא של 2 אצבעות. יש לציין אם רוצים לחתוך את הראש עם חתיכת בשר או ללא.
-
פרוסות פילה
פורסים פילה שלם לפרוסות (מנות).
יש לבחור מספר פרוסות רצוי או משקל.
מקבלים תמיד מספר זוגי של פרוסות. -
גריל
חותכים את הדג לאורך העצם המרכזית, מהראש עד לזנב. מקבלים שני חלקים מכל דג. חלק עם העצם וחלק ללא העצם.
-
חריצים
חורצים שלושה פנסים על כל צד של הדג.
-
סטייק סלמון
חותכים לפרוסות עם העצם. מקבלים כסטייק לפי מספר יחידות.
-
פרוסות
חותכים את הדג לפרוסות מבלי לפתוח את הבטן. כך מקבלים פרוסות עגולות למילוי.