צורות חיתוך

  • חצי

    חוצים את הדג באמצע הגוף. מקבלים שני חצאים מכל דג. חצי עם הזנב וחצי עם הראש.

  • פילה

    מוציאים את העצם המרכזית ואת העצמות הקטנות. מקבלים שני פילטים מכל דג. במידה ולא צויין אחרת, לא שומרים את העצמות והראשים.

  • ספר

    חותכים את הדג מהראש ועד לזנב על העצם המרכזית. מקבלים דג שנפתח באופן מלא ממש כמו ספר.

  • בטן \ שלם

    פותחים את הבטן ומנקים את הדג מבפנים, חותכים סנפירים ומקשקשים. הדג נשאר שלם.

  • פרוסות מילוי

    חותכים את הדג לפרוסות. עובי סטנדרטי הוא של 2 אצבעות. יש לציין אם רוצים לחתוך את הראש עם חתיכת בשר או ללא.

  • פרוסות פילה

    פורסים פילה שלם לפרוסות (מנות).
    יש לבחור מספר פרוסות רצוי או משקל.
    מקבלים תמיד מספר זוגי של פרוסות.

  • גריל

    חותכים את הדג לאורך העצם המרכזית, מהראש עד לזנב. מקבלים שני חלקים מכל דג. חלק עם העצם וחלק ללא העצם.

  • חריצים

    חורצים שלושה פנסים על כל צד של הדג.

  • סטייק סלמון

    חותכים לפרוסות עם העצם. מקבלים כסטייק לפי מספר יחידות.

  • פרוסות

    חותכים את הדג לפרוסות מבלי לפתוח את הבטן. כך מקבלים פרוסות עגולות למילוי.