מתכון לפילה מדג אמנון אפוי עם ירקות. תוך 10 הכנה, הגשתם מנת פילה דג אמנון.

מרכיבים:
2 נתחי פילה אמנון ישראלי טרי במשקל 120 גר' כל אחד.
1 בצל פרוס
1 לימון (1/2 פרוס לפרוסות ו-1/2 סחוט)
1 גבעול סלרי פרוס דק
עלים מגבעול סלרי אחד, קצוצים.
4 שיני שום פרוןסות דק.
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה.
1 עגבנייה פרוסה לפרוסות.
1/4 כפית מלח גס.
1/2 כפית סומאק (לא הכרחי)

אופן ההכנה:
על נייר אפייה מניחים את פילה האמנון ומעליו מסדרים את הירקות הפרוסים ועשבי התיבול.
ממליחים ומזלפים מעל לדג ולירקות את מיץ הלימון.
סוגרים את נייר האפייה באופן הרמטי, בצורת מעטפה, ואופים בתנור, בחום של 200 מעלות למשך 10 דקות.

בשבילי- דג ישראלי