בחנות דגים, דג בורי, מתכוני דגים

קציצות סופלקי בורי

סופלקי של קציצות בורי על פיתה צרובה עם צזיקי. מץכון להכנת 20 קציצות מדג בורי.

מצרכים: (לבערך 20 קציצות)

  • לירקות בתנור :
  • 3 עגבניות, חתוכות לרבעים
  • 2 בצל, חתוך לרבעים
  • לקציצות הדג:
  • 600-800 גרם נטו דג טחון ללא עור וללא עצמות

(בורי/באס/לברק/דניס/מוסר- אפשר לערבב ביניהם).

  • צרור כוסברה, קצוץ
  • בצל לבן, קצוץ
  • מעט כורכום
  • לצזיקי: (אפשר להכפיל במידת הצורך)
  • 1 גביע יוגורט
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות עירית, קצוצה
  • 3 כפות פטרוזליה, קצוצה
  • 6 עלי נענע, קצוצים
  • 1 מלפפון, מגולען וקצוץ
  • גרידה מחצי לימון
  • צרור שמיר
  • לטיגון :
  • שמן זית
  • 1 פלפל ירוק חריף, חתוך גס
  • להרכבת המנה :
  • 2-3 כפות פיסטוקים
  • 4 פיתות חתוכות ל 2 עיגולים גדולים
  • 2 כפית זעתר
  • 1 לימון
  • 1 כף לימון כבוש

אופן הכנה :

1 . מחממים תנור ל- 125 מעלות. מניחים על מגש תנור מרופד בנייר אפייה

את העגבניות והבצלים. מזלפים מעליהם שמן זית ומכניסים לתנור החם למשך

חצי שעה .

2 . לדג: מערבבים את הדג הטחון יחד עם הכוסברה והבצל עד לקבל תערובת

אחידה. יוצרים קציצות קטנות בגודל של כדורי פינג פונג. משטחים מעט כל כדור

ומעבירים למקרר .

3 . לציזיקי: בקערה בינונית מערבבים את היוגורט, השום הכתוש, העירית,

הפטרוזיליה, הנענע, המלפפון וגרידת לימון .

4 . מטגנים: מחממים שמן זית במחבת. צורבים את קציצות הדגים, 2 דקות

מכל צד, מוסיפים

את הבצל והעגבניות שנאפו בתנור יחד עם פלפל ירוק, מלח ופלפל –

ומערבבים היטב .

5 . להרכבת המנה: בכל חצי פיתה מורחים שמן זית ומזלפים מעט זעתר .

6 . מכניסים לתנור החם ל- 3 דקות עד לקבלת קריספיות .

7 . מניחים על כל חצי פיתה את תערובת הסופלאקי, מורחים מעל את הציזקי,

מעטרים עם מעט לימון כבוש ופטרוזיליה .

קציצות דג בורי

פוסטים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *