מתכון סביצה דג ים להדפסה

מתכון להכנת סביצ'ה מוסר/לברק/דניס- סלט, רוטב והכנת הדג. בתאבון.

חומרים לסלט :

150 גרם פילה דג נקי מעור ואדרות

רבע צרור בזיליקום (רק עלים)

רבע צרור פטרוזיליה (רק עלים)

רבע צרור כוסברה (רק עלים)

רבע צרור שמיר (רק עלים)

חצי בצל סגול קטן

5 גבעולי עלים עירית קצוצה

כף מיץ לימון טרי

כף שמן זית

מלח דק, פלפל שחור

חומרים לרוטב :

2 פלפלים אדומים קלויים

1 פלפל צ'ילי אדום קלוי

חצי כפית פפריקה מעושנת מתוקה

חצי כפית מלח

כף מיץ לימון טרי

חצי כפית חומץ שרי )או חומץ יין אדום (

חצי כוס שמן זית

שן שום קלופה

הכנת הרוטב :

מקלפים ומנקים את הפלפלים והצ'ילי מהקליפה והגרעינים. שמים בבלנדר את

כל המרכיבים פרט

לשמן, וטוחנים. כשמתחיל להתקבל מרקם חלק, מזלפים בעדינות את כל כמות

השמן וממשיכים לטחון במשך חצי דקה .

הכנת הסלט :

פורסים את הדג לרצועות דקות בעובי חצי ס"מ, מכניסים לקערה ומתבלים

בשמן זית, לימון, מלח,

פלפל שחור ועירית קצוצה. מניחים את הדג למשך כמה דקות שייכבש מעט.

מפרידים את כל העלים ומערבבים אותם בקערה, פורסים את הבצל לפרוסות

דקות ומערבבים ביחד עם הסלט .

מניחים את הסלט על צלחת ומעליו מניחים את פרוסות הדג המתובלות.

מעטרים בנקודות קטנות של הרוטב ומפזרים מעט פלפל שחור .

בתאבון!!!