בחנות דגים, דג בורי, דג בס, דג דניס, דג לברק, דג מוסר ים

פיש אנד צ'יפס

פיש אנד צ'יפס להדפסה

מצרכים למתכון (בין 4 ל 6 סועדים)

לדגים

4-6 נתחי פילה (לברק/באס/מוסר/בורי/דניס – ללא עור וללא עצמות !)

מיץ מלימון שלם

1/2 כוס מים

מלח

לטמפורה ביתית (אפשר גם לקנות אבקת טמפורה מוכנה).

*מי שרוצה – אפשר להוסיף את התבלינים שאתם אוהבים לתוך בלילת

הטמפורה המוכנה או הביתית*

1 כוס קמח תופח

1/2 כוס קרונפלור

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 ביצה

מלח ופלפל לפי הטעם

כוס משקה סודה

הוראות הכנה

נחתוך את הדגים לאורך לאצבעות ארוכות, בעדינות (לא חובה, אפשר גם כמו

שניצל).

בעזרת מטרפה ידנית נטרוף את כל חומרי הטמפורה הביתית לבלילה חלקה

ובלי גושים עם מרקם

סמיך .

נשרה את אצבעות הדג בבלילת הטמפורה ונטגן בשמן עמוק עד להזהבה יפה .

במקביל נטגן צ'יפס מוכן או ביתי .

נערום את הצ'יפס על צלחת ועליו נניח את הדגים המטוגנים .

נגיש עם איולי, מיונז, קטשופ ועוד ..