בחנות דגים, דג סלמון, מתכוני דגים

שיפודי סלמון מעולים

שיפודי סלמון מעולים להדפסה

מצרכים למתכון (118 גרם למנה)

לשיפודי הדגים

  • סלמון נורווגי – 1 ק"ג
  • מלח גס 1/2 – כפית שטוחה
  • פלפל שחור 1/2 – כפית שטוחה, גרוס .
  • מיץ לימון – כף (10 מ"ל)

לרוטב

  • מים 1/4 – כוס – סה"כ (60 מ"ל)
  • מיץ לימון 2 – כפות – סה"כ (20 מ"ל)
  • שקדים מולבנים פרוסים 2 – כפות – סה"כ (28 גרם) .
  • סילאן – כפית (9 מ"ל)
  • שום – כפית, כתוש .
  • שמן קנולה – כף (10 מ"ל)
  • מלח 1/4 – כפית שטוחה
  • פלפל שחור 1/4 – כפית שטוחה
  • זנגביל טחון 1/4 – כפית שטוחה – סה"כ (1 גרם )
  • רוטב סויה דל נתרן 2 – כפות – סה"כ (20 מ"ל)
  • רוטב צילי מתוק – כף (10 מ"ל)

ציוד נדרש: מקלוני שיפודים .

אופן הכנת המתכון

1 . לחתוך את הסלמון לקוביות, לפזר את המלח והפלפל השחור הגרוס,

ולסחוט מעל

את מיץ הלימון.

2 . להמתין כ- 10 דקות לספיגת הטעמים.

3 . לשפד 4-5 קוביות דג על כל שיפוד.

4 . לצלות על מנגל או על מחבת פסים או לאפות בתנור בחום של 190 מעלות

למשך

כ- 10 דקות.

5 . בינתיים לערבב את כל מצרכי הרוטב ולבשל כ- 3 דקות. אם הרוטב סמיך

מדי אפשר להוסיף בעדינות מים.

6 . לסדר את השיפודים על כלי הגשה ולמזוג את הרוטב מעל השיפודים.

7 . ניתן לקשט בפטרוזיליה קצוצה ורוטב צ`ילי מתוק.

8 . בתיאבון ):

פוסטים קשורים