בחנות דגים, דג אמנון, דג בורי, דג בס, דג דניס, דג לוקוס, דג מוסר ים

מתכון לדג מרוקאי

דג מרוקאי – מתכון נוסף ( 6 סועדים)

מתכון לדג מרוקאי להדפסה

מרכיבים ל 6 מנות :

  • 6 חתיכות פילה דג: בורי/ באס/ לברק/ דניס/ מוסר/ מושט/ לוקוס .
  • 2 גמבה חתוכים לרצועות דקות
  • 10 שיני שום קלופות
  • 3 פלפלים מתוקים יבשים
  • 2-3 חתיכות של לימון כבוש (לא חובה)

כשלושת רבעי כוס פטרוזיליה

חצי כוס כוסברה (אפשר יותר)

  • 4 פלפלים חריפים יבשים (אפשר יותר, תלוי ברמת החריפות שאוהבים)

לרוטב :

½ • 1 כפות פפריקה מתוקה

כפית מלח ¾ •

כפית פלפל שחור ¼ •

כפית כורכום ½ •

כוס שמן ½ •

  • 1 כוס מים

הוראות הכנה :

משרים את הדגים בקערה גדולה עם מים ולימון למשך 10 דקות (תהליך זה

מונע ריחות – לא חובה!)

1 . מנקים את הפלפלים היבשים מתוכן הזרעים ומשרים בקערה עם מים .

2 . בסיר רחב ונמוך (סיר דגים- סוטאג') מסדרים שכבה ראשונה של מחצית

מרצועות הגמבה,

השום והפטרוזיליה .

3 . מסדרים מעל את הדגים

4 . מעל שכבת הדגים מסדרים את יתר רצועות הגמבה, שיני השום, פלפלים

יבשים, פטרוזיליה

וכוסברה .

5 . מוסיפים את הלימון הכבוש .

6 . בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב ללא המים: שמן, פפריקה,

כורכום, מלח, פלפל

שחור .

7 . יוצקים את הרוטב מעל לדגים ומוודאים שהם מצופים היטב .

8 . להניח את הסיר מעל להבה גבוהה ויוצקים כוס מים מסביב לדפנות הסיר

(לא מעל לדגים)

9 . מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה .

10 . מבשלים למשך 15 דקות. (עם מכסה)

11 . מסירים את המכסה ומבשלים כחצי שעה (ללא מכסה)

12 . מגישים חם עם חלה טרייה !

פוסטים קשורים