בחנות דגים, דג אמנון, דג בורי, דג בס, דג דניס, דג לברק, דג מוסר ים, מתכוני דגים

דג מרוקאי – מצרכים ל 4 מנות

דג מרוקאי – מצרכים ל 4 מנות (להכפיל לפי הצורך)

דג מרוקאי – להדפסת המתכון

המצרכים:

  • 1 פלפל אדום מתוק
  • 4-5 עגבניות בשלות
  • ראש שום מפורק לשיניים
  • 1 צרור כוסברה, קצוץ
  • פפריקה מתוקה
  • כורכום
  • מלח
  • 3 פלפלים אדומים יבשים חריפים
  • 4-6 פילה של דג באס/בורי/מוסר/מושט/לברק/דניס – פילה נקי מעצמות
  • שמן קנולה

אופן ההכנה :

1 . מחממים מעט שמן בסיר, חותכים את הפלפל המתוק לרצועות דקות

ומטגנים.

פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר .

2 . מקלפים את השום, מוסיפים לסיר ומנמיכים את האש .

3 . מוסיפים רבע מכמות הכוסברה, חצי כפית פפריקה ורבע כפית

כורכום.מוסיפים חצי

כוס מים ואת הפלפל החריף ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור .

4 . בקערה נפרדת מערבבים כוס שמן קנולה עם כף גדושה של פפריקה, חצי

כפית

כורכום, כף מלח והכוסברה שנותרה, עד לקבלת תערובת אחידה .

5 . טובלים כל פילה בנפרד בקערה ושמים בסיר. את יתרת הרוטב שופכים מעל

הדגים.

ממשיכים לבשל עד שהדגים מוכנים .