בחנות דגים, דג סלמון, מתכוני דגים

אפיית סלמון

טיפים לאפיית סלמון+מתכון קובץ להדפסה

אפיית סלמון קובץ להדפסה

1 . שילובי תבלינים מומלצים לסלמון בתנור :

  • מתקתק: מלח, פלפל, תימין וכפית דבש .
  • פיקנטי: כמון, קינמון, תבלין צ’ילי גרוס, מלח, לימון ומעט סוכר חום .
  • מרענן: צרור שמיר טרי, מלח, פלפל ולימון .
  • אסיאתי: ג’ינג’ר טרי פרוס, שום וסויה .
  • סלמון בטריאקי: רוטב טריאקי, סילאן, מיץ לימון, חרדל ושום .

2 . משך האפייה: כמה זמן לאפות סלמון ומתי הוא מוכן ?

באפיית סלמון חשוב לזכור – אין לאפות את הסלמון בטמפרטורה נמוכה לזמן ארוך.

הסלמון הוא

דג עדין שיכול להתייבש בקלות. אפו את הסלמון שלכם בתבנית פתוחה ולא מכוסה

בתנור חם על

200 מעלות בין 12-20 דקות )תלוי אם מחולק למנות או כנתח שלם( ולא יותר.

לבדיקה אם הסלמון מוכן ניתן פשוט לקחת חתיכה עם מזלג, אם הסלמון מתפרק

בקלות, הוא מוכן .

מתכון דוגמה לסלמון בתנור

מצרכים ל- 4 מנות סלמון :

  • 4 נתחי פילה סלמון במשקל כולל של כ- 800 גרם .
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/3 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • מיץ מ- 1/2 לימון

אז איך אופים סלמון ?

1 . נחמם תנור ל- 200 מעלות .

2 . נניח את נתחי פילה הסלמון על משטח העבודה, כאשר הם מונחים על הצד עם

העור .

3 . נמרח את הסלמון ב- 2 כפות משמן הזית .

4 . כעת, נפזר על הסלמון שום, מלח, פלפל שחור וכל תבלין אחר שנבחר .

5 . את מיץ הלימון שסחטנו נטפטף על נתחי הסלמון באופן שווה ככל שניתן .

6 . כעת נעסה את נתחי הסלמון היטב מכל הצדדים .

7 . את התבנית שבחרנו נשמן היטב עם 2 כפות משמן הזית .

8 . בעזרת התרווד נעביר את נתחי הסלמון לתבנית .

9 . נאפה את הסלמון בתנור חם 12-20 דקות )שוב תלוי בהאם מחולק או כנתח( ולא

יותר .

10 . הסלמון מוכן כאשר הוא מתפורר בקלות בנגיעת מזלג .

11 . ניתן לשמור סלמון אפוי מכוסה במקרר עד 3 ימים, יש לחמם שנית בתנור לפני

הגשה, 5 דקות בלבד .

 

 

 

פוסטים קשורים