בחנות דגים, דג בורי, דג בס, דגים טריים

שומן בדגים

את הדגים מחלקים ל-3 קבוצות על-פי רמת השומן בהם:

1. דגים רזים, כמו דגי סול למיניהם, המכילים עד %5 שומן

2. דגים כמו הבורי, בס שכמות השומן בהם בינונית עד %8 שומן

3. דגים שמנים, כמו סלמון וקרפיון המכילים למעלה מ- %12 שומן

 

בשר הדגים מכיל ויטמינים מקבוצה B. השומן שבדגים ברזים מתרכז בעיקר בכבד,

וממנו מפיקים שמן דגים המכיל ויטמינים A ו- D שערכם התזונתי רב.

השומן שבדגי הים מכיל חומצות שומניות בלתי רוויות בעיקר מקבוצת אומגה 3. שומנים

אלו מקטינים את הסיכויים למחלות לב וכלי הדם וידועים כמנמיכי כולסטרול

וטריגליצרידים בדם.

ניתן כיום להשיג דגים בכל הצורות : חיים, טריים, קפואים, מעושנים, כבושים ומשומרים.